Wednesday, March 9, 2011

lawak yang tak berapa lawak daaa...

Suatu petang, masa tu tengah borak-borak dengan ‘geng glamour’ pasal kenangan masa kecik2 dulu…

Tiba2 cik nda menunjukkan kaki dia yang suatu masa dulu terkena besi dek main bola, bola ape yang dia main aku tak pasti, aku rasa bola sepak kot…

Cik nda : cuba korang tengok kaki aku berparut kena besi masa main bola… sampai skang aku x leh lupa.

Aku : owh mesti teruk ni kna besi tu kan…

Cik kitty : em em… siap berparut lagi (wah… buat2 ambik ati dia)

Cik zack : erm ni mesti lekat dalam tu kan besi tu… (sambil gelak2, wat lawak plak cik zack ni.)

Aku : macam mana besi tu boleh masuk dalam kaki tu msa main bola??? (serius muka aku masa ni) besi yang ada kat dalam bola tu ke? (terfikir sejenak,,, kenapa bodoh sangat aku Tanya soalan ni? Dalam bola mana ada besi? Aku pulak pening)

Tanpa diminta untuk jd joker….

Cik zack n cik kitty : hahahahahaahahahahahahahaha (tergolek diorang gelak aku)

Aku: (dalam hati aku kata) “panas hati betul, gelak kat aku ye minah 2 orang ni,,, aku serius ni, diorang main2 plk, kot2 la bola sepak zaman skang ade besi dalam tu, tapi macam mana nak sepak kalau berat… ya x ya jgk erk”

Cik kitty : woi bola mana ade besi la, dia sakit masa tu n pegi hospital doctor la yang masukkan besi kat dia… ape la ko ni, agak2 r… (dengan over confident nya dia… cik zack plak mengiakan ape yang cik kitty kata)

Cik nda : bukan la weiiiiiii… sume salah,,, mna ada aku pegi hospital…

Aku : hahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahah (aku gelak diorang habis-habisan)

Cik nda : macam ni, masa aku main aku ter sepak besi payung la,,, ade ke kata aku pegi hospital la, kna besi dalam bola la… buat lawak x habis2…

TAMAT

Sebenarnya xde ape yg nak aku cite,,, jd aku cite la psal ktorang time borak2 n buat lawak… kalau sape2 xska bca n kejenye nak mengutuk,,, awal2 lg tutup ea… pesanan penaja.

0 comments:

Post a Comment